SEYAHAT SİGORTASI HAKKINDA HABERLER


Tatile Çıkanlar Sigorta ile Güvencede Olacaklar

Seyahat acentelerine sattıkları paket turlarda tatilcilere verecekleri hizmeti güvence altına almak için sigorta yaptırma zorunluluğu getirildi.

Her yıl bütçesinin önemli bir kısmını tur programları için ayıran tatilciler, yatırdıkları tutarın karşılığında alacakları hizmetin kendilerine garanti edildiği şekilde olmasını istiyor. Bu amaçla seyahat acentelerine, sattıkları paket turlarda tatilcilere verecekleri hizmeti güvence altına almalarını sağlamak amacıyla sigorta yaptırma zorunluluğu getirildi.

Zorunlu sigorta, seyahat acentelerinin iflasları da dahil olmak üzere herhangi bir nedenle yerine getiremedikleri hizmetlerinden doğacak sorumluluklarını garanti altına alacak. Seyahat acenteleri, paket tur sözleşmesi düzenlerken müşteriye, kaza ve hastalık halinde dönüş masraflarını, her türlü kazadan doğan zararını ve tedavi masraflarını poliçe limiti kadar karşılayacak şekilde sigorta ettirilebileceğini bildirmekle yükümlü olacak. Bu bağlamda, Tüketici 'Zorunlu Seyahat Sigortası' ile kendisine sunulan hizmetler hakkında açıklayıcı ve geniş bilgilere sahip olup güvenle tur programlarında yer alacak. Seyahat acentesinin yerine getiremediği yükümlülüklerde ise müşteri, sigorta kapsamındaki zararını doğrudan sigorta şirketinden talep edebilecek.

Seyahat Sigortası İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Seyahat Sırasında Hasar Sonrası Yapacaklarınız

Seyahat Sigortası Genel Şartları